Momenteel is Motorweelde zelf niet actief aan het racen, maar in het verleden was Mario wel actief als piloot en/of teammanager.

# 14 Motorweelde - BVD Racing

Motorweelde - BVD Racing met het nummer 14 bestaat uit de piloten Mario Van Rooy en Toon Vansprengel (ofwel Wubo). Zoals in 2008 zullen ze ook in 2009 deelnemen aan de Bikers Cup en de Lamoco Endurance Thropy race.
Dit jaar zal Mario met een gloednieuwe R1 aan de start verschijnen, en dit in een gloednieuw gepersonaliseerd racepak van Arlen Ness.

Foto's en verslagen van de verschillende wedstrijden zullen hier gepost worden zodat jullie op de hoogte blijven.

30/04/2009 - Club M.E.T.

De eerste Club M.E.T. wedstrijd was voor Motorweelde-BVD geen succes. Nadat ze een goede training gereden hadden en een goede tijd neergezet in de voormiddag, konden ze op de derde plaats starten voor de race. Maar het wou niet zo meevallen in de Endurance van 4 uur in de namiddag. Nadat Mario een goede start had genomen en mooi mee was met de eerste twee, moest hij op een gegeven ogenblik zowat na half uur koers het ietwat minder snel doen wegens een platte achterband.
Binnenkomen dus en wissel waarbij teammaatje Toon Van Sprengel de Endurancerace verder zette.
Na een tijd rijden, een stint met inhaalmaneuvers van den Toon om terug op een goede plaats te komen, was het weer tijd voor een wissel omdat de naft op was. Snel wisselen en Mario kon terug de baan op met een nieuwe achterband. Het mocht echter niet lang duren, want na een paar rondes valt er voor Mario een piloot met een Ducati die blijkbaar een lek had. Mario is met zijn splinternieuwe R1 over een gladde plek uitgegleden en de grindbak binnen gegaan. Zo moesten ze verder met 1 motor.
Een zevende plaats werd toch nog behaald. Al bij al niet zo slecht na zo een tegenslag.

Inge van im-design.be was aanwezig op Zolder en heeft enkele foto's genomen van Motorweelde-BVD.

# 20 No Budget Cup : Team ZFD-Motorweelde

Er werd ook deelgenomen aan de No Budget Cup. Hier moet men aan de start verschijnen met een motor gebouwd tussen 1990 en 1999, en is het de bedoeling om met een beperkt budget te kunnen racen. Team ZFD-Motorweelde met het nummer 20 heeft enkele jaren deelgenomen met dezelfde motor namelijk een Suzuki GSX-R 750 T uit 1996 (beter bekend als een SRAD).
 

 

Contactgegevens

Motorweelde
Welvaartstraat 6
Industriezone
2381 Weelde

tel 014 65 60 39
info@motorweelde.be
www.motorweelde.be

Openingsuren

let op:
nieuwe openingsuren !!

ma gesloten  
di 9u - 12u 13u - 18u
woe 9u - 12u 13u - 18u
do 9u - 12u 13u - 18u
vr 9u - 12u 13u - 18u
za 9u - 16u  
zo gesloten  

 

Circuitrijden

zin om je motor beter te leren beheersen ... later te leren remmen ... en platter door de bocht te gaan?